Jag älskar att lära känna nya människor, uppleva andra kulturer, och resa till intressanta platser.

Det är just vad denna blogg handlar om – och en massa annat – för jag har alltid haft för många intressen för att kunna rikta in mig på ett enda ämne. 🙂 Jag är beteendevetaren som blev fotograf och livnär mig som bröllopsfotograf och porträttecknare, och jag älskar att sjunga och spela gitarr. Inte minst är jag en storyteller, jag brinner för att berätta om platser, kulturer och händelser.

Jag har en bakgrund som naturfotograf sedan 12 år. Jag började främst som macrofotograf och fångade naturen på nära håll. På senare år har jag fotat mer och mer landskap och vilda djur. Den nordiska naturens storslagenhet finns alltid i mitt hjärta, och jag återvänder ofta till Norge för att fånga den fantastiska naturen i bild.

Jag brinner för mänskliga rättigheter och har varit projektledare för Untold Stories, en onlineplattform där människor som utsatts för brott mot mänskliga rättigheten med egna ord kunde berätta om sina erfarenheter. Fokus var brott mot yttrande- och pressfrihet i Etiopien, Eritrea och Egypten, de länder som fängslar flest journalister i Afrika.

Jag har alltid älskat att uttrycka mig genom att skriva. Så fort jag som liten lärt mig skriva började jag skriva egna berättelser. Min största inspiration var en svenskalärare som inspirerade mig till att skriva för att beröra. Det var också denna tid som jag upptäckte glädjen i att skriva och läsa kåserier, texter skrivna med glimten i ögat.

Vi blir allt för ofta hemmablinda. Man behöver inte resa långt för att uppleva fantastiska platser. Det är därför denna blogg heter “Äventyr på hemmaplan”. Jag hoppas att denna blogg ska hjälpa dig att upptäcka nya platser “runt hörnet”, i Sverige och i norden, men jag delar även med mig berättelser och tips om resor i andra länder.

 

 

Andra sidor & Sociala medier

 

Melodysundberg.com

Untold Stories

Kalityfonden

 

facebook