Tältstrapatser i Norge: Trångt på Trollstigen

30.07.2013

Resan bar vidare mot Trollstigen, en av Norges mest fotograferade platser. Och det är inte att undra på! 

Vi stannade först nedanför Trollstigen för att ta några bilder. Det hade nu regnat i några timmar men det fungerade rätt bra att fota under ett paraply. Den smala bilvägen slingrade sig med skarpa krökar upp för ett berg, och på båda sidor forsade gigantiska vattenfall.

Melody i svampformation. 

Snart började resan uppåt för den smala och krokiga vägen. Micke fick äran att köra medan jag nästan lutade ut genom bilfönstret med kameran för att inte missa något. Det var en häftig upplevelse att se den fantastiska utsikten och alla vattenfall fara förbi fönstret! Vid en av krökarna stötte vi dock på patrull, det kom nämligen en buss.

Vi längs en av Trollstigens kurvor. 

Efter lite knölande kom vi vidare, och snart var vi uppe vid utsiktspunkten. Där fick vi se en hisnande utsikt. Det småregnade hela tiden men det “dåliga” vädret var ju fotografiskt bra då vi fick både låga moln och dimma med på bilderna. Jag menar, vilken vy! De vackra vyerna var inte över bara för att vi kört upp längs Trollstigen. När man kom upp och fortsatte längs vägen fanns de vackraste landskap på båda sidor. Resan bar vidare mot Geiranger.

Posted by Melody Sundberg

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.